Today.ua

Курс долара буде зростати: українцям повідомили, в яку валюту краще вкладати заощадження

В Україні зберігається ажіотаж довкола долара. Масовані обстріли країни окупантами призвели до панічних настроїв серед громадян. Економічний експерт Олексій Кущ повідомив, що які тенденції спостерігатимуться найближчим часом, і в якій валюті краще зберігати заощадження.

Багато аналітиків прогнозували, що вже в середині жовтня долар різко подорожчає до 50 грн. Однак цього не сталося навіть після атак рашистів. При цьому навіть якщо американська валюта і злетить у ціні, вона все одно залишиться найпривабливішою для українців.

Олексій Кущ вважає, що курс долара зростатиме, оскільки ситуація в економіці інших країн набагато гірша, ніж у США. Тому їхня валюта девальвуватиме порівняно із заокеанською. У результаті капітали з інших країн, зокрема з України, будуть йти у долари.

Фахівець уточнив, що національна українська валюта девальвує через війну, оскільки спостерігається відтік грошей до Європи на утримання українських біженців та енергетичний шок через критичну руйнацію інфраструктури міст.

За словами фінансового експерта, ослаблення гривні не буде лавиноподібним та різким, а поступовим.

"50 грн за долар у жовтні ми явно не побачимо, а ось 42-45 грн - цілком імовірно", - зазначив він.

Олексій Кущ додав, що українці також можуть вкласти заощадження у євро. При цьому на відновлення курсу в Україні знадобиться щонайменше три роки.

Нагадаємо, яким був курс долара та євро вчора, 18 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ