Today.ua

Курс біткоїну та ефіріума знижується з кожним днем: Китай обрушив ситуацію на ринку криптовалют

Якщо раніше стабільність курсу біткоїну і інших видів криптовалют залежала від висловлювань знаменитостей, то тепер їхні слова нічого не значать. Ситуацію на крипторинку кардинально змінив Китай.

Аналітики ринку криптовалют прогнозують падіння курсу біткоїну і ефіріума. Найближчими тижнями тенденція до зниження вартості цифрових активів зупинити неможливо. З цієї причини експерти рекомендують купувати криптовалюту саме зараз, коли виселені Китаєм майнери шукають нові бази для майнінгу.

Китай поставив поза законом діяльність більше 70 відсотків баз майнерів на території держави. І поки вони не знайдуть нове місце для продовження повноцінної роботи, зростання курсу біткоїну, ефіріума та інших видів криптовалют чекати не варто.

"Помірний новинний фон в світі по монетарній політиці різних країн, по інвестиційному клімату на тлі COVID-19 і нового штаму коронавіруса - це теж привід не чекати стрімкого зростання цін", - пояснив головний стратег по криптовалютам TomiEx Анжей Ковальчук.

На тлі ситуації, що склалася, біткоїн може подешевшати до 23 000 доларів за монету. Це повинно спровокувати нові угоди по покупці біткоїну, оскільки з кінця 2020 року більш вигідного курсу не було.

Нагадаємо, раніше в Лондоні заявили, що курс біткоїну впаде в чотири рази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ