Today.ua

Червоний Хрест виплатить українцям по 16 000 гривень: хто може розраховувати на гроші

В Україні запускають проект, який передбачає фінансову підтримку ветеранів, які отримали інвалідність І-ІІ груп. Вони матимуть змогу отримати виплати у розмірі 16 тисяч гривень від Червоного Хреста.

Відповідну постанову ухвалили наприкінці минулого року. На кошти можуть розраховувати люди, дані про які внесено до Єдиного державного реєстру ветеранів війни. Вони мають статус осіб інвалідністю внаслідок війни.

Вказані громадяни у 2023 році отримають по 4 тисячі гривень на місяць. Гроші виплачуватимуть упродовж чотирьох місяців.

Заступник міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Тетяна Калита повідомила, що наразі проект потребує технічного доопрацювання.

Заяви на отримання допомоги слід подавати в електронному вигляді. Про початок їхнього прийому поінформують на інформаційних ресурсах Міністерства ветеранів, яке реалізує проект за підтримки Товариства Червоного Хреста України.

Нагадаємо, що в Україні з 1 січня знизили розмір допомоги з безробіття. Тепер максимальна виплата людям, зареєстрованим у центах зайнятості, становитиме 6700 грн – це мінімальна зарплата. Раніше сума була вищою – 9750 грн. Мінімальна виплата тепер становить не 1800, а 1000 грн.

Раніше повідомлялося, що українці отримають субсидію у розмірі 1800 грн на оплату комунальних послуг. Стало відомо, хто не зможе розраховувати на гроші у 2023 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ