Today.ua

Стосується кожного українця: Кабмін вирішив змінити номер телефону екстреної допомоги

Кабмін доручив Міністерству внутрішніх справ реалізувати новий проект. В Україні незабаром має запрацювати єдиний номер телефону екстреної допомоги.

Стало відомо, що новий номер складатиметься з комбінації цифр: 112. Українці зможуть з його допомогою повідомляти про ті чи інші події у службу газу, швидку допомогу, поліцію чи рятувальну службу. Про інновації повідомив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

Перед МВС поставлено такі завдання:

Система єдиної екстреної допомоги 112 разом з електронним реєстром геномної інформації людей має виступати підсистемою в єдиній системі МВС.

Державна реєстрація геномної інформації полягає у внесенні до Електронного реєстру даних про генетичні ознаки людини та визначених законом про персональні дані особи. Інформація, що міститься в електронному реєстрі, є інформацією з обмеженим доступом і не підлягає оприлюдненню. Вона потрібна для пошуку зниклих, ідентифікації осіб, які вчинили злочин тощо.

Кабмін розширив повноваження військкоматів

Повістки в Україні видаватимуть незалежно від місця військового обліку. Про це стало відомо із постанови №318, опублікованої на Урядовому порталі. Раніше військовозобов'язані мали відвідувати не той військкомат, де вони фактично проживають, а той, що розташований за адресою їхнього місця реєстрації.

Тепер територіальні центри комплектації та соціальної підтримки отримали право сповіщати українців про мобілізацію та призивати осіб офіцерського складу, осіб із числа резервістів, осіб на призов під час мобілізації у особливий період, незалежно від місця їх перебування на військовому обліку.

Нагадаємо, що Кабмін призначатиме щорічну виплату громадянам до Дня Незалежності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ