Today.ua

Як вибрати смартфон: названо чотири найважливіші характеристики гаджета

Смартфон став незамінним помічником більшості користувачів. Однак багато хто із них не знає, як правильно вибрати новий гаджет. Названо чотири найважливіші характеристики пристрою.

При виборі смартфона важливо не керуватися лише красивою картинкою. Яскравий колір корпусу повинен відволікати від головного в гаджеті – його "начинки" . Зовнішність оманлива – головне, щоб девайс швидко та якісно виконував поставлені завдання.

Дисплей

Діагональ екрана має велике значення, оптимально вибирати його від 6 дюймів. Такі мобільні телефони зручно тримати в руках, читати книги, дивитися фільми та багато іншого.

Бажано вибирати смартфони з OLED-екраном, який забезпечує високий рівень передачі кольорів. Оптимальний показник частоти оновлення – 90 Гц.

Процесор

Від цієї деталі залежить продуктивність пристрою. Чим більше ядер у процесорі – тим краще. Щоб гаджет був спритним і швидко "думав", потрібно вибрати потужний процесор - він точно впорається навіть зі складними завданнями.

Батарея

Ємність акумулятора – одна із ключових характеристик смартфона. Якщо не хочете часто ставити його на зарядку і плануєте довго користуватися телефоном протягом дня - купуйте моделі з батареєю від 3000-4000 mAh. Такої ємності буде достатньо.

Оперативна та внутрішня пам'ять

Оперативна пам'ять дозволяє одночасно запускати відразу кілька додатків та відповідає за багатозадачність пристрою. Мінімальний показник – від 4 Гб, але цього замало.

Внутрішня пам'ять дозволяє зберігати програми та файли. Потрібно вибирати моделі, в яких хоча б 64 Гб, але краще – 128 Гб. Такі девайси обійдуться дорожче, але точно того варті.

Нагадаємо про п'ять ознак того, що смартфон скоро поламається і потребуватиме заміни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ