Today.ua

Як полоненим українським військовим отримати виплати: у Міноборони назвали умову

Полонені українські військовослужбовці мають право на виплати, передбачені всім захисникам нашої країни. У Міністерстві оборони України назвали обов'язкову умову для отримання грошей.

Для всіх військовослужбовців України, котрі захищають країну від російських окупантів, передбачено грошове забезпечення. Воно варіюється в межах 30-100 тисяч гривень. Винагорода також надається бійцям, які потрапили в полон до загарбників.

Міністр оборони Олексій Рєзніков пояснив ситуацію у відеозверненні. Він наголосив, що військовослужбовці, позбавлені волі рашистами, отримують виплати через своїх родичів. Кошти переводять на рахунки членів сім'ї полоненого. Це стосується як щомісячного забезпечення (зарплати), так і додаткової винагороди за виконання поставлених керівництвом завдань.

Рєзніков підкреслив, що важливо дотримуватися порядку реєстрації військовослужбовця як полоненого.

"Необхідно не тільки переконатися, що наш воїн у полоні, припустимо, побачити його на відео. Слід у певному порядку зафіксувати цей факт. Щоб надалі все працювало як годинник", – пояснив представник відомства.

За словами міністра оборони, гроші будуть передані близьким військовослужбовця після отримання відповідного наказу про його службове становище.

Українці можуть отримати роз'яснення щодо актуального питання. Довідки надають за телефоном: (044) 271-35-59. Дзвінки приймають із понеділка по п'ятницю в період з 9.00 до 16.00. Перерва – з 12.00 до 13.00.

Нагадаємо, які зарплати та додаткові щомісячні виплати передбачені українським захисникам у період війни з Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ