Today.ua

Як виявити стеження у смартфоні: названі прості способи перевірити пристрій

У власників смартфонів є ризик стати об'єктом стеження. Однак таку неприємність легко можна виявити та усунути. Названо прості способи перевірити мобільний пристрій.

Є у вас виникло побоювання, що смартфон зазнав атаки, насамперед потрібно перевірити, чи немає у гаджеті зайвих програм, які нещодавно було встановлено.

Для цього потрібно відкрити вкладку "Налаштування". У телефонах, які працюють на Android, потрібно обрати "Програми", а після цього "Переглянути всі програми".

У смартфонах з операційною системою iOS потрібно обрати "Налаштування" та прокрутити вниз, щоб побачити всі встановлені програми. Нещодавні будуть у вкрай правому екрані "Бібліотека додатків", у вікні "Нещодавно додані".

Також слід переглянути свою активність у Google. В обліковому записі може бути включено відстеження в Інтернеті та додатках. У такому разі все, що відбувається на пристроях, записується.

Виберіть вкладку "Акаунт", а потім "Дані та конфіденційність" на панелі навігації. У розділі "Налаштування історії" потрібно натиснути на вкладку "Мої дії" і побачити повну картину.

У нових смартфонах також є відстеження активності на пристроях. У iOS потрібно обрати "Екранний час", а в Android - "Цифровий благополуччя та батьківський контроль". За наявності зайвих програм можна зробити висновок, що телефоном користувався хтось, крім вас.

Перевіряйте журнали активності у веб-браузері та переглядайте історію сповіщень. Для цього в Android потрібно зайти в меню "Налаштування", натиснути "Сповіщення" та вибрати "Історію повідомлень". У результаті можна виявити сліди стеження.

Є сенс перевірити надіслані листи та нещодавно переглянуті відео на сайтах. Необережні спостерігачі могли залишити свої сліди.

Важливо регулярно видаляти частину програм, щоб вони не забивали пам'ять смартфона. Також потрібно очищати кеш – пристрій працюватиме швидше та ефективніше.

Раніше було названо чотири причини відключити мобільний інтернет на смартфоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ