Today.ua

Як шахраї крадуть гроші українців за допомогою iPhone

Гроші українців навчилися красти через популярний гаджет iPhone. Про це стало відомо дослідникам із Дармштадтського технічного університету Німеччини.

Вчені виявили небезпечну вразливість, яку можуть використовувати аферисти для спостереження за користувачами iPhone. Це пов'язано із завантаженням шкідливого програмного забезпечення, яке відбувається навіть після вимкнення смартфону. Проблема пов'язана з роботою Find My, призначеною для пошуку пристрою у разі крадіжки або втрати пристрою.

З'ясувалося, що NFC, Bluetooth та надширокосмуговий зв'язок UWB продовжують роботи навіть при відключенні iPhone. Таким чином, зловмисники можуть використовуватися для атак модулі бездротового зв'язку.

Також зазначено, що користувачам смартфонів Apple навіть у режимі зниженого споживання енергії залишаються доступні деякі функції. Серед них - безконтактна оплата покупок.

"В останніх моделях iPhone Bluetooth, бездротова передача даних малого радіусу дії NFC та широкосмуговий зв'язок UWB продовжують працювати після відключення живлення, і всі три бездротові чіпи мають прямий доступ до захищеного елементу", - зазначили фахівці.

Нагадаємо, які програми на ноутбуці та смартфоні можуть прослуховувати українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ