Today.ua

Кабмін затвердив категорії громадян, які в травні отримають грошову допомогу від держави

Кабінет міністрів України прийняв рішення на початку травня 2021 роки виплатити одноразову грошову допомогу деяким категоріям громадян країни. Виплата буде приурочена до 8 травня - Дня пам'яті і примирення.

Згідно з рішенням Кабміну, до 5 травня грошову допомогу від держави отримають люди з інвалідністю, ветерани війни, учасники бойових дій (УБД), діти війни та жертви нацистських переслідувань. Відзначається, що ветерани і УБД отримають підвищені суми в 2021 році.

Так, особи з інвалідністю I групи і люди, у яких є особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають від держави допомогу в розмірі 4421 гривень, II групи - 3906 грн, III групи - 3391 грн.

Постраждалі під час Революції Переваги, УБД, в'язні концтаборів і гетто, колишні неповнолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років), діти, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, отримають допомогу в розмірі 1491 грн.

Дружини або чоловіки осіб, загиблих і померлих з інвалідністю учасників бойових дій, а також жертв нацистських переслідувань - 966 гривень.

Учасники війни та колишні в'язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, які були вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістичним режимом у тилу ворога буде надана допомога в розмірі 612 гривень.

Особам, які належать до декількох категорій, отримають одну, найбільш високу виплату. Якщо одержувачі допомоги, які не мають на неї право, не отримали гроші 5 травня, то вони можуть звернутися за нею до місцевих органів соціального захисту за місцем реєстрації і отримати до 30 вересня.

Нагадаємо, в Україні перерахують пенсії. Що зміниться для громадян, які отримують виплати від держави?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ