Today.ua

Курс валют зміниться: українцям порадили зберігати заощадження у доларах

Ситуація на валютному ринку нестабільна - курс валют змінюється щодня, і коливання відчутні. Експерт Олексій Кущ повідомив, як правильно зберігати заощадження українцям під час війни.

Економіст вважає, що схема зберігання заощаджень має сильно змінюватися. Кущ наголосив, що три місячні сімейні доходи потрібно зберігати у гривнях. Інші кошти бажано переводити в долари.

Фінансовий аналітик наголосив, що людям важливо не панікувати та не робити різких кроків. Немає сенсу всі заощадження переводити в долар, незважаючи на можливе зростання американської валюти. Олексій Кущ припустив, що на нинішній курс валют у наступні півроку впливатиме 15% девальвація. За прогнозами, долар навіть після війни навряд чи коштуватиме менше ніж 30 гривень.

Сьогодні, 14 червня, курс долара у перекупників наступний. Він досяг позначки 35,63 та 35,38 гривні у продажу та купівлі відповідно. Середній курс купівлі долара склав 35,35 гривні, продажу - 35,59 гривні. Мінімальний курс долара зафіксований на позначці 35,5 гривні, максимальний – 36,1 гривні.

Раніше повідомлялося, що буде із заощадженнями українців, якщо банки збанкрутують під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ