Today.ua

Інтернет-магазин Rozetka продадуть іноземній компанії незабаром

Rozetka, яка є одним із найбільших інтернет-магазинів в Україні, найближчим часом може бути продана компанії Kaspi з Казахстану. Про це повідомив співзасновник monobank Олег Горохівський.

Найбільший платіжний та торговий майданчик, а також екосистема фінансових технологій у Казахстані Kaspi після успішної купівлі української платіжної системи Portmone та БТА Банку намір придбати інтернет-магазин і маркетплейс — Rozetka.

За словами Олега Гороховського, Kaspi готується до нової угоди на українському ринку, проте покупка інтернет-магазину Rozetka не дозволить казахам повторити свій успіх на вітчизняному ринку.

"Ні, навіть якщо у них зростеться з Rozetka (а ймовірність цього досить висока, за моєю інформацією), Україна - не Казахстан", - зазначив Олег Гороховський.

Цікаво, що один із співзасновників та чинний генеральний директор Rozetka Владислав Чечеткін інформацію про підготовку угоди з казахською компанією не підтвердив, але й не спростував. До того ж, за даними ЗМІ, компанія Rozetka планувала покупку Ідея Банку, проте її випередив ПУМБ Ріната Ахметова.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що український маркетплейс Rozetka створив власну платіжну систему. Покупці матимуть можливість оплачувати замовлення "в один клік".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ