Хліб по-канадськи готується на воді та меді. Він не кришиться при нарізанні і набагато смачніший за магазинний. Вам знадобляться прості та доступні інгредієнти, які є на будь-якій кухні.
Своїм рецептом поділилася повар Марія Михальченко на своєму YouTube-каналі Смаколик.юа. Українська біженка зараз живе за океаном. Хліб по-канадськи став першою стравою, яку блогерка приготувала у новій для себе країні.
Інгредієнти для опари:
- 660 мл води;
- 2 ст. л пшеничного борошна;
- 10 г сухих дріжджів (30 г пресованих);
- 30 г меду.
Інгредієнти для тесту:
- 650 г цільнозернового борошна;
- 50 г вершкового масла;
- 20 г солі;
- 470 г пшеничного борошна;
- 1 ст. л. зіри – за смаком.
Опара готується в такий спосіб. Нагрійте воду до теплого стану та розчиніть у ній мед. Тепер введіть дріжджі та перемішайте. Потім засипте борошно і доведіть масу до однорідності. Накрийте ємність рушником та залиште на 15 хвилин у теплому місці.
Додайте в опару сіль, розтоплену олію та цільнозернове борошно. При бажанні можна додати зіру. Потім потрібно ввести борошно пшеничне і вимісити тісто. Воно має вийти тугим та однорідним, а також не сильно липнути до пальців.
Зробіть із тіста кулю, відправте її в змащену олією миску і накрийте харчовою плівкою, в якій потрібно зробити кілька проколів ножем. Залишіть його підходити на дві години – обсяг має збільшитися вдвічі.
Змастіть робочу поверхню олією, сформуйте три частини тіста. Сформуйте із кожної кулю, накрийте харчовою плівкою та залиште на 15 хвилин.
Виймайте хліб із форми відразу після випікання та охолоджуйте протягом кількох годин. Смачного!
Раніше повідомлялося, як продовжити свіжість хліба – для цього є два прості способи.