Today.ua

Хліб по-канадськи на воді та меді: цікавий та смачний рецепт від української біженки

Хліб по-канадськи готується на воді та меді. Він не кришиться при нарізанні і набагато смачніший за магазинний. Вам знадобляться прості та доступні інгредієнти, які є на будь-якій кухні.

Своїм рецептом поділилася повар Марія Михальченко на своєму YouTube-каналі Смаколик.юа. Українська біженка зараз живе за океаном. Хліб по-канадськи став першою стравою, яку блогерка приготувала у новій для себе країні.

Інгредієнти для опари:

Інгредієнти для тесту:

Опара готується в такий спосіб. Нагрійте воду до теплого стану та розчиніть у ній мед. Тепер введіть дріжджі та перемішайте. Потім засипте борошно і доведіть масу до однорідності. Накрийте ємність рушником та залиште на 15 хвилин у теплому місці.

Додайте в опару сіль, розтоплену олію та цільнозернове борошно. При бажанні можна додати зіру. Потім потрібно ввести борошно пшеничне і вимісити тісто. Воно має вийти тугим та однорідним, а також не сильно липнути до пальців.

Зробіть із тіста кулю, відправте її в змащену олією миску і накрийте харчовою плівкою, в якій потрібно зробити кілька проколів ножем. Залишіть його підходити на дві години – обсяг має збільшитися вдвічі.

Змастіть робочу поверхню олією, сформуйте три частини тіста. Сформуйте із кожної кулю, накрийте харчовою плівкою та залиште на 15 хвилин.

Застеліть лист пергаментом і сформуйте хліб прямокутної форми. Накрийте його плівкою та залиште ще на годину. Зніміть її та поставте в розігріту духовку. Випікайте хліб по-канадськи протягом 45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.

Виймайте хліб із форми відразу після випікання та охолоджуйте протягом кількох годин. Смачного!

Раніше повідомлялося, як продовжити свіжість хліба – для цього є два прості способи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ