Хліб по-канадськи на воді та меді: цікавий та смачний рецепт від української біженки

Автор: Леся Ловіцька

Хліб по-канадськи готується на воді та меді. Він не кришиться при нарізанні і набагато смачніший за магазинний. Вам знадобляться прості та доступні інгредієнти, які є на будь-якій кухні.

Хліб по-канадськи на воді та меді: цікавий та смачний рецепт від української біженки - today.ua
Фото:pogliad.ua

Своїм рецептом поділилася повар Марія Михальченко на своєму YouTube-каналі Смаколик.юа. Українська біженка зараз живе за океаном. Хліб по-канадськи став першою стравою, яку блогерка приготувала у новій для себе країні.

Інгредієнти для опари:

  • 660 мл води;
  • 2 ст. л пшеничного борошна;
  • 10 г сухих дріжджів (30 г пресованих);
  • 30 г меду.

Інгредієнти для тесту:

  • 650 г цільнозернового борошна;
  • 50 г вершкового масла;
  • 20 г солі;
  • 470 г пшеничного борошна;
  • 1 ст. л. зіри – за смаком.

Опара готується в такий спосіб. Нагрійте воду до теплого стану та розчиніть у ній мед. Тепер введіть дріжджі та перемішайте. Потім засипте борошно і доведіть масу до однорідності. Накрийте ємність рушником та залиште на 15 хвилин у теплому місці.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Додайте в опару сіль, розтоплену олію та цільнозернове борошно. При бажанні можна додати зіру. Потім потрібно ввести борошно пшеничне і вимісити тісто. Воно має вийти тугим та однорідним, а також не сильно липнути до пальців.

Зробіть із тіста кулю, відправте її в змащену олією миску і накрийте харчовою плівкою, в якій потрібно зробити кілька проколів ножем. Залишіть його підходити на дві години – обсяг має збільшитися вдвічі.

Змастіть робочу поверхню олією, сформуйте три частини тіста. Сформуйте із кожної кулю, накрийте харчовою плівкою та залиште на 15 хвилин.

Хліб по-канадськи на воді та меді: цікавий та смачний рецепт від української біженки Застеліть лист пергаментом і сформуйте хліб прямокутної форми. Накрийте його плівкою та залиште ще на годину. Зніміть її та поставте в розігріту духовку. Випікайте хліб по-канадськи протягом 45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Виймайте хліб із форми відразу після випікання та охолоджуйте протягом кількох годин. Смачного!

Раніше повідомлялося, як продовжити свіжість хліба – для цього є два прості способи.

Головне