Today.ua

Google змінить систему входу до облікового запису у листопаді: як не втратити доступ до аккаунту

Компанія Google оголосила про введення двоетапної перевірки користувачів і кардинально змінить процес входу до облікових записів. У зв'язку з цим, багато користувачів втратить доступ до своїх аккаунтів.

З 9 листопада 2021 року компанія Google запровадить важливе нововведення, яке торкнеться мільйонів користувачів по всьому світу. Перш за все, автоматично буде змінено звичний спосіб входу до облікового запису.

Про запровадження двофакторну аутентифікацію, тобто. двоетапної перевірки користувачів при вході в обліковий запис, Google оголосила ще навесні 2021 року. На даний момент усі підготовчі процеси завершено, і компанія готова запровадити оновлення.

Близько 150 мільйонів користувачів буде переведено на нову процедуру входу до облікового запису з 9 листопада до кінця поточного року. Користувачі втратить можливість входити в сервіси Google за допомогою особистого пароля. Це буде лише перший етап автентифікації.

Другий етап передбачає отримання повідомлення або електронного листа з одноразовим паролем (OTP) при кожному вході до облікового запису Google з метою підтвердження особи.

Нагадаємо, компанія Google презентувала найдешевший смартфон у світі, який буде доступним для всіх користувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ