Today.ua

Голубці з незвичайним смаком: як приготувати улюблену страву із секретним інгредієнтом

Голубці не можна переоцінити – це одна з найпопулярніших страв, якими славиться українська кухня. Соковиті, м'які та ситні – чудовий варіант обіду чи вечері. Пропонуємо приготувати голубці за незвичайним рецептом – із секретним інгредієнтом.

Голубці зазвичай готуються з капусти, рису та м'яса. Інші інгредієнти вводяться за бажанням. Це можуть бути гриби, оливки, корейська морква та багато інших. Рідкісні господині готують голубці із рибою. Щоб зробити такі, вам знадобляться:

Спочатку промийте рис 5-10 разів, залежно від чистоти крупи. Коли вода стане прозорою, відкиньте її на друшляк. Відваріть рис до напівготовності у підсоленій воді. Цибулю треба обсмажити із морквою на олії разом із спеціями.

Рибне філе слід перетерти через м'ясорубку або подрібнити блендером. Якщо у вас фарш – одразу з'єднуйте його з рисом.

Капусту потрібно пропарити на водяній бані та прибрати грубі ділянки листя. У кожний листок відправте начинку і поверніть, як вам подобається – рулетиком чи конвертом. Укладайте голубці в казанок і залийте гарячим бульйоном.

Страву потрібно тушкувати до готовності на невеликому вогні. При подачі посипте сметаною та зеленню. Смачного!

Традиційні голубці виходять дуже смачними, але на їхнє приготування йде досить багато часу. Швидший і не менш смачний варіант – ліниві голубці. Спробуйте використати простий рецепт страви із молодої капусти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ