Голубці не можна переоцінити – це одна з найпопулярніших страв, якими славиться українська кухня. Соковиті, м'які та ситні – чудовий варіант обіду чи вечері. Пропонуємо приготувати голубці за незвичайним рецептом – із секретним інгредієнтом.
Голубці зазвичай готуються з капусти, рису та м'яса. Інші інгредієнти вводяться за бажанням. Це можуть бути гриби, оливки, корейська морква та багато інших. Рідкісні господині готують голубці із рибою. Щоб зробити такі, вам знадобляться:
- 500 г рибного філе чи фаршу;
- склянка рису;
- 1 молода капуста;
- 1,5 склянки бульйону;
- цибулина;
- морквина;
- сіль та перець за смаком;
- рослинна олія;
- сметана;
- зелень.
Спочатку промийте рис 5-10 разів, залежно від чистоти крупи. Коли вода стане прозорою, відкиньте її на друшляк. Відваріть рис до напівготовності у підсоленій воді. Цибулю треба обсмажити із морквою на олії разом із спеціями.
Рибне філе слід перетерти через м'ясорубку або подрібнити блендером. Якщо у вас фарш – одразу з'єднуйте його з рисом.
Капусту потрібно пропарити на водяній бані та прибрати грубі ділянки листя. У кожний листок відправте начинку і поверніть, як вам подобається – рулетиком чи конвертом. Укладайте голубці в казанок і залийте гарячим бульйоном.
Традиційні голубці виходять дуже смачними, але на їхнє приготування йде досить багато часу. Швидший і не менш смачний варіант – ліниві голубці. Спробуйте використати простий рецепт страви із молодої капусти.