Today.ua

Німеччина збільшить соціальну допомогу біженцям із України

У Німеччині зараз перебувають тисячі українських громадян, які змушені були покинути Україну у пошуках прихистку. Як і в інших країнах, біженці одержують соціальну допомогу від уряду. І незабаром грошова допомога для тих, хто шукає роботу, може збільшитися на 50 відсотків.

27 квітня 2022 року федеральний уряд Німеччини схвалив законопроєкт, який передбачає збільшення розміру соціальної допомоги українським біженцям, які перебувають у пошуку роботи. Найближчим часом його розгляне Бундестаг. І якщо парламент підтримає ініціативу, розмір виплат, які здійснюються на підставі закону про шукачів притулку, значно збільшиться.

Так, зараз біженці, які мають дозвіл на проживання в Німеччині як особи, потребуючі тимчасового захисту, отримують близько 300 євро на одну особу. Але вже з 1 червня 2022 року розмір соціальної допомоги може становити 449 євро. Саме таку допомогу отримують усі безробітні в Німеччині.

Повідомляється, що німецький уряд уже надав два мільярди євро на соціальний захист біженців з України. Соціальні виплати здійснюватимуться центрами зайнятості (Jobecenter). Саме там українським біженцям слід зареєструватись як особи, які шукають роботу в Німеччині.

До речі, у Болгарії українці також можуть знайти роботу. І для цього не обов'язково досконало володіти болгарською мовою чи мати досвід роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ