Today.ua

В Україні дрова подорожчали на чверть, а попит зріс у два рази: ціни по регіонах

Ця зима може бути однією із найскладніших для всієї України. У багатьох містах та селах досі немає не те що газу, а й світла. Тим часом вартість дров в залежності від регіону відрізняється разюче. Керівник Державного агентства лісових ресурсів Юрій Болоховець розповів, де дешевше в країні купити дрова.

В ефірі інформаційного проекту "Суспільне Спротив" він зазначив, що у Чернігівській області у порівнянні з іншими регіонами дрова коштують найдешевше – ціна коливається від 600 до 800 гривень за кубометр.

В той самий час вартість дерева у західних та південних областях майже вдвічі вища – від 1100 до 1200 гривень за кубометр. До того ж у цю суму не входить вартість доставки.

Через війну у середньому дрова в нашій країні подорожчали на 25%, на це в першу чергу вплинуло зростання цін на енергоносії.

Через те, що в деяких регіонах країни немає газу і світла, а люди переживають, що через ракетні обстріли можуть бути пошкоджені інші стратегічні об'єкти України, люди закуповують дрова про всяк випадок. Через це попит зріс майже вдвічі.

За словами Юрія Болоховця, якщо раніше тартак реалізувала 3,5 мільйона кубометрів дров за рік, то у 2022 році за попередніми даними потрібно понад 5,5 мільйонів кубометрів. Ситуація настільки напружена, що в деяких регіонах люди чекають на доставку дров по 2-3 тижні.

З огляду на складну ситуацію в країні для купівлі дров спростили процедуру. Тепер достатньо звернутися на тартак і мати при собі паспорт, написати заяву і оплатити замовлення.

До того ж незабаром має запрацювати Інтернет-магазин "ДроваЄ", завдяки якому українці зможуть оформити замовлення, не виходячи з дому. Очікується, що платформу запустять уже у середині жовтня.

Нагадаємо, експерт передрік українському місту-мільйоннику крах опалювального сезону: "Життя не буде".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ