На сьогоднішній день в Україні і в світі фальсифікують більшість видів продуктів харчування. Крабові палички займають серед них одне з лідируючих місць за обсягами надходять на ринок підробок. Щоб захистити своє здоров'я, необхідно вміти вже в магазині відрізнити фальсифікат від якісно і смачного продукту.
Крабові палички можуть не містити м'ясо краба, але обов'язково не менше ніж на 40% повинні складатися з сурімі - фаршу океанічної риби. Спробуйте зігнути крабову паличку, якщо вона гнучка і легко піддається згинанню, а потім самостійно випрямляється, то такий продукт можна вживати в їжу. Якщо крабові палички погано гнуться, а на місці згину тріскаються, то краще покладіть їх назад на прилавок.
Якісні крабові палички повинні бути не надто яскраві зовні і білими всередині. Це говорить про те, що виробник не використовує занадто багато барвників та інших добавок для поліпшення зовнішнього вигляду продукції.
Не варто купувати заморожені крабові палички на вагу, велика ймовірність купити підробку під виглядом якісного продукту, або товар може бути прострочений.
Відмовтеся від покупки крабових паличок із зазначенням маркування Е-171 - це відбілюючий речовина, яке містить фосфати і використовується при виробництві миючих засобів і пральних порошків.
Нагадаємо, в Україні під виглядом ковбаси продають фальсифікат. Як відрізнити підробку?