Напередодні Нового року традиційно зростають обсяги постачання фальсифікату шампанського на український ринок. За даними правоохоронців, саме ігристі вина у період зимових свят виходить у лідери за кількістю підробок.
Найчастіше підпільні виробники фальсифікують шампанське шляхом газування звичайного виноградного вина вуглекислим газом з балонів. Нерідко замість виноградного вина використається яблучний концентрат.
Справжнє шампанське у процесі виробництва проходить подвійний етап бродіння, під час якого напій насичується вуглекислотою у пляшках. Рівень тиску в пляшці з шампанським стає дуже високим, тому в момент відкривання є ефект вибуху.
Зверніть увагу на бульбашки після розтину пляшки, якщо вони великі, схожі на піну звичайної газованої води і швидко виходять, отже, у вашому келиху фальсифікат.
На смак напої майже ідентичні. Фахівці відзначають, що частка підробленого шампанського на ринку збільшується в передноворічні дні, тому чим раніше ви купите напій, тим більше шансів, що Новий рік ви зустрічатимете з келихом справжнього шампанського.
Нагадаємо, українцям розповіли, як вибрати натуральну червону ікру до новорічного гуляння. На ринку дуже багато неякісних та небезпечних підробок.