Today.ua

Фальсифіковане шампанське хлинуло на український ринок перед Новим роком: як по бульбашках відрізнити підробку

Напередодні Нового року традиційно зростають обсяги постачання фальсифікату шампанського на український ринок. За даними правоохоронців, саме ігристі вина у період зимових свят виходить у лідери за кількістю підробок.

Найчастіше підпільні виробники фальсифікують шампанське шляхом газування звичайного виноградного вина вуглекислим газом з балонів. Нерідко замість виноградного вина використається яблучний концентрат.

Справжнє шампанське у процесі виробництва проходить подвійний етап бродіння, під час якого напій насичується вуглекислотою у пляшках. Рівень тиску в пляшці з шампанським стає дуже високим, тому в момент відкривання є ефект вибуху.

Зверніть увагу на бульбашки після розтину пляшки, якщо вони великі, схожі на піну звичайної газованої води і швидко виходять, отже, у вашому келиху фальсифікат. У натурального шампанського пляшечки дрібні, виходять з рідини вони дуже довго. Пухирці - це єдиний спосіб для звичайної людини, який дозволяє відрізнити фальсифікат від справжнього шампанського.

На смак напої майже ідентичні. Фахівці відзначають, що частка підробленого шампанського на ринку збільшується в передноворічні дні, тому чим раніше ви купите напій, тим більше шансів, що Новий рік ви зустрічатимете з келихом справжнього шампанського.

Нагадаємо, українцям розповіли, як вибрати натуральну червону ікру до новорічного гуляння. На ринку дуже багато неякісних та небезпечних підробок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ