Today.ua

Два інгредієнти, які потрібно додати у деруни, щоб вони не потемніли

Деруни – одна із найпростіших, смачних і недорогих страв з картоплі. Щоб вони не потемніли, вийшли апетитними та отримали золотисту скоринку, потрібно додати в тісто два інгредієнта.

Рецептом дерунів поділився Володимир Ярославський. Відомий кулінар розповів, як приготувати вироби, які не будуть забитими та сірими. Важливо вибрати жовті сорти картоплі, які краще розварюються і мають більш виразний аромат. Деруни не потемніють, якщо додати у тісто сметану та цибульний сік.

Знадобляться такі інгредієнти:

 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Volodymyr Yaroslavskyi (@yaroslavskyi_vova)

Картоплю потрібно натерти на дрібній тертці. Так само можна вчинити і з цибулею, але краще перебити її у блендері - так овоч буде менш відчуватися в дерунах.

Додайте до картопляно-цибульної суміші борошно, яйце, сметану, сіль та улюблені спеції, перемішайте в глибокій мисці до однорідності.

Для смаження краще використовувати сковороду з антипригарним покриттям та товстими стінками. Розігрійте в ній рафіновану олію, викладайте тісто столовою ложкою і розрівняйте. Повинен вийти тонкий млинець.

Обсмажуйте деруни з двох боків до рум'яної скоринки. Подавайте їх зі сметаною та зеленню - як окрему страву або разом із легким овочевим салатом. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати ідеальні деруни без борошна та яєць – всього із трьох інгредієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ