Деруни – одна із найпростіших, смачних і недорогих страв з картоплі. Щоб вони не потемніли, вийшли апетитними та отримали золотисту скоринку, потрібно додати в тісто два інгредієнта.
Рецептом дерунів поділився Володимир Ярославський. Відомий кулінар розповів, як приготувати вироби, які не будуть забитими та сірими. Важливо вибрати жовті сорти картоплі, які краще розварюються і мають більш виразний аромат. Деруни не потемніють, якщо додати у тісто сметану та цибульний сік.
Знадобляться такі інгредієнти:
- 480 г картоплі;
- 90 г цибулі;
- яйце;
- 50 г борошна;
- 60 г сметани;
- сіль та перець за смаком;
- олія для смаження.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Картоплю потрібно натерти на дрібній тертці. Так само можна вчинити і з цибулею, але краще перебити її у блендері - так овоч буде менш відчуватися в дерунах.
Додайте до картопляно-цибульної суміші борошно, яйце, сметану, сіль та улюблені спеції, перемішайте в глибокій мисці до однорідності.
Для смаження краще використовувати сковороду з антипригарним покриттям та товстими стінками. Розігрійте в ній рафіновану олію, викладайте тісто столовою ложкою і розрівняйте. Повинен вийти тонкий млинець.
Обсмажуйте деруни з двох боків до рум'яної скоринки. Подавайте їх зі сметаною та зеленню - як окрему страву або разом із легким овочевим салатом. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати ідеальні деруни без борошна та яєць – всього із трьох інгредієнтів.