Today.ua

Боржників в Україні позбавлять до 70% доходів: відбирати гроші будуть без згоди власника

В Україні запровадили жорсткі методи погашення боргів за комуналку, штрафи, невиплату податків чи кредитні внески. Згоду боржника на перерахування до 70% доходів не питатимуть…

Відповідно до Закону України "Про виконавче провадження", максимальна сума примусових утримань від офіційного доходу громадян у рахунок погашення боргів за комуналкою, штрафів за порушення правил дорожнього руху, кредитів, податків тощо. може сягати 70%.

Зазначається, що утримання левової частки доходів призначатиметься у тому випадку, якщо у боржника немає грошей на рахунках у банках або майна, реалізація якого могла б покрити всю суму заборгованості, включаючи додаткові комісії та пені. Списання до 70% коштів у рахунок погашення боргів можливе після відповідного рішення суду. Лише суд має право ухвалити рішення про примусове погашення боргу шляхом відрахувань з офіційних доходів боржника.

Судове рішення виконується у примусовому порядку, тому згоду самого боржника на утримання з його офіційних доходів коштів у рахунок сплати боргів не вимагається.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, у яких випадках українців позбавлятимуть майна за податкові борги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ