Today.ua

Долар подорожчав після масових обстрілів України: скільки коштує валюта 18 жовтня

Долар подорожчав. Стало відомо, що американська валюта коштує 18 жовтня. Фінансові аналітики спрогнозували, що буде з курсом долара найближчим часом.

Курс долара на готівковому ринку подорожчав продажі на 2 копійки – 40,92 грн, а в купівлі на 4 копійки – 40,27 грн. Відповідні дані надав Мінфін.

Європейська валюта додала 30 копійок у продажу та 10 копійок у купівлі. Євро продається по 39,70 грн, а приймається по 38,40 грн.

В обмінниках курс долара залишився без змін. Євро подорожчало на 25 копійок у продажу та на 9 копійок у купівлі.

На чорному ринку долар торгується за 40,88–40,70 грн, а євро – за 39,30–38,90 грн.

У ПриватБанку американську валюту можна купити по 40,50 грн. – як і на день раніше. Продати – по 40 грн.

Євро подешевшав на 10 копійок – до 39 грн. Його можна здати за 38 грн.

Нагадаємо, що офіційний курс долара, встановлений Нацбанком, залишається незмінним – 36,57 грн.

Економічний експерт Олег Пендзин проаналізував, як масовані удари по Україні впливають на курс валют. Він зазначив, що подорожчання долара у такі моменти є психологічними моментами. Люди налякані і намагаються уникнути загрози. Фахівець вважає, що на даний момент причин для подорожчання долара немає.

"Це можна бачити на прикладі обстрілів столиці 17 жовтня. Курс не відреагував на приліт. Відповідно, не було й ажіотажу ні на долар, ні на пальне. Люди звикли до такого лиха", - відмітив Пендзин.

За даними фінансового тижневика інвестгрупи ICU, ефект надлишкового попиту на валюту та панічних настроїв знизилися.

"Міжбанківський ринок не відреагував на ракетні обстріли і потребував $605 млн інтервенцій, що майже аналогічно обсягам, які були за тиждень до того", - повідомили економісти.

Старший фінансовий аналітик групи ICU Тарас Котович зазначив, що курс гривні на готівковому ринку зміцнився до 40 грн за один долар. Він вважає, що валютний ринок буде відносно спокійним із невеликими коливаннями.

Раніше повідомлялося, як зростання курсу долара вплинуло на пенсії українців – названо розмір середньої виплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ