Today.ua

“Дія“ представила 5 нових та оновлених сервісів для українців: як вони працюють

"Дія" в останній місяць серпня оновила систему. Користувачі отримали одразу п'ять нових та оновлених сервісів.

Скористатися функціями можна, завантаживши чи оновивши "Дію" в Play Market або App Store. Відповідну інформацію надало Мінцифри.

Українці отримали нагоду скористатися наступними послугами.

Цифрове пенсійне посвідчення

У "Дії" буде відображені посвідчення, видані після 2014 року. Це документи і для пенсіонерів за віком, і для отримувачів спеціальних пенсій. Пенсійне віком автоматично підтягнеться в "Дію", а спеціальне потрібно буде самостійно скачати.

Англомовні версії документів

Вони доступні для посвідчення водія, закордонного паспорта та технічного паспорта на авто. Техпаспорт та права мають міжнародне кодування, яке використовується в Євросоюзі, Канаді та США. Щоб вказані документи відобразилися англійською, потрібно переключити мову.

Вид на тимчасове або постійне проживання

Додаток "Дія" підтягне документи, видані у вигляді пластикових карток з безконтактним носієм. Такі види на проживання почали випускати у 2018 році. Також необхідно мати ідентифікаційний номер (РНОКПП).

Сплата штрафів за порушення правил дорожнього руху

Ця функція вже була у додатку до повномасштабної війни, її відключили 24 лютого. Наразі українці знову можуть сплачувати штрафи через "Дію". У плани Мінцифри також входить сплата штрафів з фото- та відеофіксації.

Шеринг авто

Дана послуга також раніше була в "Дії", але після вторгнення РФ її відключили. У автовласників знову з'явилася можливість поділитися цифровим техпаспортом з іншими людьми.

У телеграм-каналі "Дії" зазначено, що війна лише драйвить команду Мінцифри створювати для українців нові можливості.

"Зручно. Непомітно. Людяно з "Дією"", - зазначили представники відомства.

Нагадаємо, що раніше "Дія" запустила нову послугу, завдяки якій українцям стало простіше отримувати документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ