Today.ua

Діти повертаються у школи: новий навчальний рік почнеться 1 вересня у режимі офлайн

Школярі та студенти в Україні 1 вересня зможуть повернутися за парти. Новий навчальний рік проходитиме у них у режимі офлайн.

Пандемія коронавірусу внесла корективи у наше життя. Багато хто перейшов на навчання та роботу у віддаленому режимі. Напад Росії на Україну не залишив дітям та підліткам шансів повернутися за парти. Однак незабаром вони зможуть це зробити. На цьому наголосив заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко в ефірі національного телемарафону. Він запевнив, що освітній процес буде повністю відновлено 1 вересня.

"Щодо початку нового навчального року. Хочу повідомити батьків, учнів, студентів: 1 вересня освітній процес в Україні буде відновлено в режимі офлайн. Всі діти, студенти, учні повинні піти до шкіл, університетів, коледжів, закладів профтехосвіти", - зазначив чиновник. .

Вітренко закликав українських дітей готуватися до звичного офлайн-процесу навчання.

Нагадаємо, наприкінці травня міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив, що навчальний рік завершили 2285 закладів загальної середньої освіти.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко уточнив, що російські окупанти знищили в Україні 20% дитячих садків та шкіл. Президент Володимир Зеленський доручив до 1 вересня відновити якнайбільше шкіл, зруйнованих загарбниками.

Раніше Андрій Вітренко назвав умову, за якої українські школи відкриються 1 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ