Today.ua

Гроші українським біженцям у Канаді: які виплати їм доступні

Українські біженці отримують фінансову підтримку у Канаді, як і у низці європейських країн. Уряд подбав про наших співвітчизників, які у період війни з Росією знайшли притулок на іншому континенті. Місцева влада надала сім'ям українських біженців матеріальну допомогу, щоб вони забезпечили себе та близьких.

Усі особи, які мають чинний дозвіл на тимчасове проживання або відвідування Канади відповідно до програми CUAET, дозвіл на роботу чи навчання, можуть розраховувати на одноразову фінансову допомогу в рамках Канадсько-української ініціативи на перехідний період (CUTAI). Йдеться про суму 3000 доларів для людей від 8 років і 1500 доларів на дітей (вік до 17 років включно). У батьків або опікунів є можливість подати одну заяву на себе, дружину/чоловіка та утриманців.

Гроші переказують на рахунок, який потрібно відкрити у канадському банку. Назва рахунку має співпадати з назвою документа про статус тимчасового резидента дорослого (дозвіл на навчання, дозвіл на роботу, запис про відвідування, дозвіл на тимчасове проживання). Онлайн-заявки можна зробити до 2 червня цього року.

Програма CUAET, яку запустили 17 березня, надає українцям та їхнім родичам будь-якої національності право до трьох років залишатися у Канаді як тимчасові резиденти. Їм доступний безкоштовний дозвіл на навчання або роботу, що дозволяє здобувати освіту та працевлаштовуватися на території держави.

З 17 березня по 18 травня поточного року Міністерство громадянства та імміграції Канади отримало понад 241 тисячу заяв. Близько 112 тисяч із них схвалили.

Нагадаємо, з 31 травня українці можуть подавати заявки на виплати від міжнародних організацій. Дізнатись, хто має право на гроші, можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ