Today.ua

Грошова допомога: українці можуть отримати по 6000 грн на оплату комуналки

Українці можуть отримати по 6000 грн на оплату комуналки. Грошову допомогу надає благодійна організація Карітас. Виплати передбачені для жителів шести регіонів.

Жителі Київської, Полтавської, Харківської, Запорізької, Миколаївської та Дніпропетровської областей можуть отримати фінансову підтримку. Вона спрямована на закупівлю твердого палива – вугілля чи дров для опалювального сезону, та сплату комунальних послуг.

Допомогу перераховують наступним категоріям:

Організація сплачує по 1800 грн. Загальна сума виплати, яка нараховується протягом 3-4 місяців, не може перевищувати 6000 грн.

У більшості українських міст розташовані офіси благодійної організації. Туди потрібно звертатися із запитом про допомогу. Список адрес та номерів телефонів доступний за адресою: https://caritas.ua/news/merezha-karitasu-dopomagaye-lyudyam-yaki-postrazhdaly-vid-rosijskoyi-agresiyi/.

Карітас – це міжнародна благодійна організація, яка допомагає нужденним людям у різних країнах. Вона багато років працює в Україні. Перерахування грошової допомоги на оплату комунальних послуг – один із напрямків роботи.

Нагадаємо, що українці, які надали житло внутрішньо переміщеним особам безкоштовно, можуть отримати компенсацію на комуналку – 900 грн за особу. Це може бути як окрема квартира, так і кімната чи місце у вітальні.

Переселенці ж отримують виплати від держави – 3000 грн на дитину чи людину з інвалідністю, та 2000 грн – на дорослого.

Раніше повідомлялося, що боржники за комуналку ризикують втратити останнє майно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ