Today.ua

Що робити, якщо в додатку “Дія“ не з'явився сертифікат про отримання бустерної дози вакцини від COVID-19

В Україні з початку лютого 2022 року запустили систему видачі населенню оновлених цифрових COVID-сертифікатів з позначкою про отримання бустерної дози вакцини. Проте, українці в додатку "Дія" не можуть згенерувати документ.

Майже через місяць після старту вакцинації в Україні бустерними дозами препаратів від коронавірусу МОЗ та Міністерство цифрової трансформації повідомили, що тепер громадяни зможуть у додатку Дія отримати оновлений сертифікат про отримання третьої дози. Пізніше з'ясувалося, нові сертифікати виходить згенерувати далеко ще не всім.

Як виявилося, помилки при заповненні даних, яких припускаються лікарі, спричинили те, що українці не можуть отримати офіційне підтвердження про те, що вони отримали третю дозу вакцини від коронавірусу. Насправді "Дія" бере інформацію про вакцинацію з ЕСОЗ, якщо черговий медик, який ставив щеплення, вніс дані невірно, то програма не зможе згенерувати сертифікат. Виправити помилку може сімейний лікар. Крім того, у Мінцифри визнали, що проблема із генерацією сертифікатів у додатку є масовою, і обіцяють виправити її найближчим часом.

Нагадаємо, у додатку "Дія" з'явилася нова послуга. Кому буде корисний зручний цифровий сервіс в Україні?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ