Today.ua

Названі чотири несподівані причини, які призводять до швидкої розрядки акумулятора смартфона

Користувачам розповіли, чому смартфон швидко втрачає заряд і вимагає підключення до електромережі. Названі чотири неочевидні причини розрядки акумулятора, які можна і потрібно усунути.

Дисплей - це самий енерговитратний компонент будь-якого смартфона. На обслуговування екрану з хорошою яскравістю і чіткістю йде близько 70% від загальної кількості енергії. Якщо необхідно економити заряд акумулятора, то максимально знизьте яскравість або запустіть функцію адаптивної яскравості, зменшіть частоту оновлення екрану і скоротіть час автоматичного блокування. Також ви можете відключити "живі" шпалери, встановивши на головну звичайну картинку або фото.

Пошук мережі - вельми енерговитратний процес в місцевості з поганим прийомом мобільного сигналу. По можливості виберіть іншого оператора стільникового зв'язку, який забезпечує якісний сигнал. У місцях з поганим покриттям слід включати режим польоту або налаштувати пошук мережі вручну.

Додатки та фонові служби будуть "з'їдати" частину заряду батареї. YouTube, ігри з високоякісною графікою споживають багато енергії. Різні месенджери і соцмережі будуть розряджати гаджет навіть без активного використання, оскільки працюють у фоновому режимі. Видаліть зайві програми і додатки, особливо ті, якими ви не користуєтеся. Обмежте кількість програм у фоновому режимі. Вік смартфона також має значення. Чим довше вам служить акумулятор, тим швидше він буде втрачати заряд. Якщо вам необхідно пристрій з хорошою продуктивністю, то краще за все буде купити новий смартфон або замініть стару батарею.

Дізнайтеся також п'ять причин, які змушують операторів стільникового зв'язку сповільнювати швидкість мобільного інтернету в смартфонах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ