У країні спостерігається підвищення ціни всі продукти харчування. Стало відомо, що борщ – національна страва та гордість українців, подорожчав на 27%.
Відповідну інформацію Today.ua надали експерти сервісу доставки продуктів Zakaz.uа. Вони проаналізували, як змінювалася вартість інгредієнтів на борщ впродовж шести воєнних місяців.
З'ясувалося, що станом на 31 серпня поточного року 4-літрова каструля борщу за традиційним рецептом коштувала в середньому 144 грн. Це на 27% дорожче порівняно із 23 лютого – останнім довоєнним днем. А якщо порівнювати із серпнем минулого року – то на 52%.
Більш ніж двічі зросла в ціні цибуля – на 114%. Нині кілограм у середньому коштує 42,8 грн. Свинина подорожчала на 30%, морква – на 48%, а картопля – на 40%. Сметана із лютого подорожчала на 32%.
Істотно зросла вартість томатної пасти – на 54%. На полицях магазинів дефіцит томатної пасти та соусів. Причина – в окупації Херсонської області, головного виробника продукції з помідорів.
Мінімально подорожчала соняшникова олія – на 7%. Буряк та капуста стали доступнішими – на 41% та 1% відповідно.
Нагадаємо, які три кулінарні хитрощі допоможуть приготувати ідеальний червоний борщ.