Today.ua

Банки закриють відділення по всій Україні: клієнтів переведуть на новий спосіб обслуговування

В Україні прогнозують кардинальні зміни у роботі всіх банків. Відділення закриються, але фінустанови отримають інші інструменти для відстеження пересування та покупки своїх клієнтів.

Засновник компанії Performance Managment Сергій Сароян оприлюднив несподіваний прогноз української банківської системи. Експерт вважає, що незабаром відпаде необхідність у функціонуванні відділень та філій банків. Тому їх можуть закрити. При цьому фінустанови ще ретельніше відстежуватимуть і займатимуться збором повної інформації про кожного клієнта.

Банки цікавитиме абсолютно будь-яка інформація про клієнтів – їх переміщення по місту, покупки продуктів, навіть схильність до імпульсних придбань тощо.

Тенденція до збирання повної інформації про людину відстежується вже давно, саме на основі отриманих даних приймаються рішення про видачу кредиту або формування персональних пропозицій. Однак у найближчому майбутньому, впевнений Сароян, можливе створення специфічної екосистеми, яка виходитиме за межу фінансової сфери.

"Звичайно ж, у таких умовах необхідність у відділеннях банків повністю відпаде – все вирішуватиметься дистанційно, а авторизація відбуватиметься, зокрема, за біометричною ідентифікацією. Додатковим драйвером розвитку фінансового світу майбутнього має стати поява державних цифрових валют, завдяки яким процес передачі коштів стане ще простіше", – прогнозує Сергій Сароян.

Нагадаємо, раніше у monobank попередили, що примусово закриють частину банківських карток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ