Today.ua

АТБ запустив власну платіжну систему і зможе конкурувати з банками

Після конфліктних ситуацій з банками АТБ запустив власну платіжну систему «АТБ Pay». Генеральний директор корпорації Борис Марков розповів подробиці амбітного проекту.

Корпорація «АТБ» спільно з «Райфайзен Банк Аваль» і VISA розробила і запустила в тестовому режимі платіжну систему, в рамках якої покупці зможуть отримати кобрендингові карти «АТБ Pay». На першому етапі передбачається випуск 1 мільйона примірників, далі число власників карт «АТБ Pay» будуть збільшувати.

У корпорації очікують, що «АТБ Pay» потрапить до трійки найбільших емітентів і складе конкуренцію багатьом українським банкам. Карта «АТБ Pay» має всі переваги карт Visa Gold, це можливість без комісії поповнювати рахунок готівкою в терміналах магазинів торгової мережі «АТБ» і знімати гроші в банкоматах будь-якого банку України. Розплачуватися картою можна буде як в Україні, так і за кордоном.

«Далі наше завдання буде стояти - зробити цю карту основним засобом платежу. Відповідно, дати додаткові переваги, які не може дати жоден банк або інша платіжна система», - поділився планами на майбутнє Борис Марков.

Головною перевагою платіжної системи «АТБ Pay» - отриманням додаткових знижок на оплату акційних товарів в супермаркетах, покупці АТБ-маркет зможуть скористатися вже в квітні 2021 р Скориставшись платіжною системою «АТБ Pay», українські споживачі зможуть стати учасниками акцій, які будуть проводитися спільно з фінансовими партнерами корпорації, та розіграшів цінних призів.

Борис Марков зазначив, що ідея створити власну платіжну систему виникла після того, як банки заявили про намір підвищити вартість еквайрингу. Щоб не віддавати банкам 2% за обслуговування карт, коли це досягає 20% від всього прибутку за проданий товар, довелося шукати інший вихід з положення.

Нагадаємо, раніше в АТБ відзвітували про сплату майже 16 мільярдів гривень податків до бюджету України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ