Today.ua

Оренда житла у Києві: скільки коштує зняти квартиру в 2022 році

Ринок нерухомості у Києві з початку 2022 року буквально завмер. Кількість угод не лише з купівлі-продажу, а й щодо оренди житла у всіх районах української столиці суттєво знизилася.

За даними експертів, тимчасове зниження кількості угод з нерухомості – традиційний стан ринку у січні. Це веде до того, що ціна оренди житлоплощі у Києві в доларовому еквіваленті залишається на рівні кінця попереднього року.

У 2022 році медіанна (середня) вартість оренди житла у столиці становить $10/кв. м. Найдорожче коштує оренда однокімнатних квартир - в середньому близько $11/кв. м. Двокімнатні та трикімнатні – $9/кв. м. Водночас, у найдорожчому районі Києва – Печерському, вартість оренди житла у січні 2022 року зросла на 10%. У найдешевшому Деснянському районі української столиці ціни на оренду квартир з початку 2022 року залишаються незмінними.

За даними аналітиків, зростання вартості оренди житла розпочнеться у лютому 2022 року. Проте значного подорожчання не очікується, можливе лише точкове підвищення цін.

Нагадаємо, раніше українцям розповіли, скільки коштує оренда житла в країнах ЄС. Названі найдешевші та найдорожчі міста Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ