Today.ua

Оренда квартир в Італії: скільки українські біженці платять за житло

Італія – гарна країна з багатою історією, прекрасною природою, теплим кліматом та пам'ятками. Чимало українців поїхали туди ще до війни. Напад Росії змусив тисячі наших співвітчизників стати біженцями. Аналітики розповіли, скільки коштує оренда квартири у столиці цієї країни.

Мінімальна вартість орендованних апартаментів у Римі – 300 євро на місяць (близько 10 тисяч гривень). Йдеться про квартиру-студію площею лише 15 кв. м.

Максимальна ціна орендованої квартири – 111,1 тисячі євро на місяць (близько 3,5 мільйона гривень). Це дуплекс площею 430 кв. м. та з відмінним ремонтом у паризькому стилі. Поруч із особняком розташований великий сад.

За даними idealista, вартість інших популярних варіантів – 450-1500 євро (14,4 – 48 тисяч гривень).

Влада Італії пропонує іноземцям вигідно інвестувати в місцеву нерухомість. Їм запропоновано програму "Будинки по 1 євро", яка швидко набула популярності.

Молодь активно їде в столицю та інші великі міста, а маленькі населені пункти занепадають. Демографічна криза змусила муніципалітети висунути ініціативу, щоб зацікавити людей купувати нерухомість та розвивати селища.

Італійці продають будинки або залишають їх владі, оскільки наявність додаткової нерухомості передбачає значний податок.

Нагадаємо, з якими проблемами зіткнулися українські біженці в Італії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ