Today.ua

Кавуни та дині: Ашан, МегаМаркет та Метро показали нові ціни на продукти

Кавуни та дині на початку вересня не поспішають дешевшати. Великі українські супермаркети Ашан, Метро та МегаМаркет показали нові ціни на продукти. Їх, як і раніше, не можна назвати доступними.

Кавун

Вартість найпопулярніших ягід серпня та вересня залишається стабільно високою. У мережі магазинів Ашан кавуни продаються по 29,50 грн – це ягоди звичайного сорту. Довгі коштуватимуть дорожче – по 38,60 грн/кг.

Ціна кавуна у супермаркетах МегаМаркет – 39,80 грн/кг. У Метро цінники радують око – тут продаються найдешевші кавуни – по 24,90 грн/кг. Органічні ягоди коштують дорожче – по 39,90 грн/кг. Кавуни в мережі АТБ доступні по 24,95 грн/кг.

Якщо порівнювати ціну кавуна із торішньою, то вона зросла у 2-3 рази. Причина в тому, що основний регіон постачання – Херсонська область – зараз в окупації. У результаті, більшість продукції імпортується, зокрема із Туреччини.

Диня

Диня також дорога. Узбецька продається в Ашані по 69,90 грн/кг. Канталупа ще менш доступна – її реалізують за 84,90 грн/кг. У МегаМаркеті диню пропонують по 85 грн/кг, а у Метро вона найдешевша – по 59,90 грн/кг.

В Україні продовжують дорожчати й інші продукти харчування, зокрема цукор . Кілограм раніше коштував 31,35 грн, а зараз – 33,47 грн. Його можна купити вигідніше у мережах Варус та Ашан – по 32,90 грн/кг.

Борошно навпаки – трохи подешевшало. Кілограмове пакування ТМ "Хуторок" впало в ціні до 23,01 грн. За два кілограми продукту потрібно заплатити 37,73 грн, тоді як минулого місяця вартість сягала 39,72 грн.

Кавун смачний і сам по собі, але з нього можна зробити різні десерти. Нагадаємо, як приготувати мармелад із цієї ягоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ