Today.ua

Вакансії і робота в Польщі: для українців створили сайт із працевлаштування

Спеціально для українців у Польщі створили портал з пошуку роботи. Він допоможе нашим співвітчизникам підшукати собі підходящу вакансію, що відповідає їхній кваліфікації, а також пройти навчання за іншою спеціальністю.

У презентації порталу взяли участь українські і польські посадовці, які дали схвальну оцінку новому сервісу. Новий портал допоможе українцям не лише знайти собі гідну роботу в Польщі, але й дасть змогу здобути потрібні професійні навички, для подальшого відродження України, кажуть вони.

У презентації нового ресурсу взяли участь Державний секретар з питань цифровізації в канцелярії прем'єр-міністра Польщі Януш Цешинські, радник-посланник посольства України в Республіці Польща Олег Куць і заступниця міністра цифрової трансформації України Валерія Іонан.

"Польща є лідером Заходу у підтримці українців і взірцем того, як має поводитися лідер демократичного світу. Досвід, який наші громадяни отримають під час роботи в Польщі, буде дуже цінним для реалізації кроків з відбудови України", - наголосив Олег Куць.

Портал, який можна знайти за адресою https://pracawpolsce.gov.pl/login, працюватиме у трьох версіях: польською, українською та англійською мовами.

Для того, щоб зайти на портал, слід ввести свій номер PESEL та заповнити невелику анкету.

Нагадаємо, українці біженці в Польщі можуть замовити собі безкоштовно речі на спеціальній цифровій платформі. Речі там пропонують як вживані, так і нові. Замовник лише має підтвердити, що прибув до Польщі після 24 лютого 2022 року. Крім взуття та одягу, там можна замовити іграшки для дітей, предмети для кухні і домашній декор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ