Today.ua

Робота в Німеччині: які вакансії та зарплати пропонують українським біженцям без знання мови

Українці, котрі під час війни переїхали до Німеччини, активно освоюють місцевий ринок праці. Право на роботу у біженців є, але знання мови найчастіше відсутнє. Однак навіть без нього в країні можна знайти роботу і отримувати від 2000 євро на місяць.

Мінімальна зарплата у Німеччині на сьогоднішній день складає 9,82 євро після обчислення податків. Починаючи з 1 липня, година роботи коштує від 10,45 євро, а з 1 жовтня – 12 євро на годину.

Є низка спеціальностей, де платять ще більше, і там знання німецької необов'язкове.

На сайті jobaidukraine.com серед вакансій чимало пропозицій для українців у Німеччині. Наприклад, біженців запрошують працювати фотографом на весіллях або пакувати шоколадні батончики на виробництві. Кухарям платять від 2000 євро на місяць, влаштуватись медсестрою можна за 3500 євро, а за роботу на молочній фермі в Німеччині можна отримувати від 1700 євро. Мінімальну зарплату у розмірі 1571 євро на місяць можна заробити на прибиранні в готелях або за миття посуду в ресторанах.

Медсестрам, на відміну для лікарів, не потрібний спеціальний дозвіл, щоб влаштуватися за професією на роботу в Німеччині. Достатньо мінімального знання мови і можна отримувати 3000-3500 євро на місяць. За догляд за літніми українськими біженцями із середньою медичною освітою без знання мови пропонують зарплату від 2200 євро з проживанням.

Раніше повідомлялося, які вакансії пропонують українським біженцям у Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ