Today.ua

Робота для чоловіків після війни: на які вакансії зросте попит, і скільки платитимуть

Під час війни в Україні багато чоловіків залишилися без роботи, але вже незабаром робота буде для всіх. Українські міста, які постраждали від бойових дій, потрібно буде відновлювати, і ляже це на плечі, зокрема, і простих громадян. Міністр інфраструктури Олександр Кубраков днями повідомив, що частина чоловіків призовного віку буде спрямована на будівельні роботи. Також вакантною буде ще низка професій.

Наприклад, затребуваними також будуть водії вантажівок, оскільки спочатку доведеться відновлювати транспортне сполучення та ремонтувати будівлі. Потім буде етап відновлення повністю зруйнованого житла. До цього процесу залучать інженерно-технічних спеціалістів. Також без роботи не залишаться спеціалісти в аграрній сфері.

Будівельники, зварювальники, електрики, слюсарі, фахівці систем опалення, кондиціювання, водопостачання, водовідведення та суміжних професій будуть потрібні як ніколи.

Поки що невідомо, скільки платитимуть представникам усіх цих професій, бо під час війни зарплати впали. Все залежить від того, як довго триватиме війна, і які ресурси матиме держава.

Раніше повідомлялося, кого із чоловіків невдовзі можуть звільнити від служби у ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ