Today.ua

Річний тариф на газ можна змінити на будь-який інший: нововведення для споживачів з 1 травня

З 1 травня українців перевели на фіксовані річні тарифи, і багатьох з них цікавить питання, чи буде можливість повернутися назад на місячний тариф. До травня літні тарифи були нижчими, а в опалювальний сезон газ коштував дорожче. Річні тарифи розраховані на цілий рік за єдиною ціною, але постачальник має право змінити тариф в сторону зменшення.

Найнижчу ціну на газ на сьогоднішній день запропонували ТОВ "Евод Трейд" КП "Луцькводоканал" - 7,88 грн за кубометр, у ТОВ "Черкасигаз збут" - 7,89 грн / кубометр, і газ за ціною 7,96 грн / кубометр запропонував газ "Нафтогаз України".

У решти компаній ціни в рази вище. Річний тариф від ТОВ "ЕРУ Трейдинг" складе 10,5 грн / кубометр, ТОВ "ЕРУ Людям" - 10,18 грн / кубометр, у деяких регіональних газзбутів ціни доходять до 12,9 грн за кубометр.

Всіх, хто готує їжу або обігріває свої будинки газом, з 1 травня автоматично переводять на літній тариф. Як в серпні, так і в січні кубометр газу коштуватиме однаково. Платити за вказаними облгазами тарифами громадянам доведеться до 30 квітня 2022 року.

Українцям повідомили, що річний тариф - це не єдиний тариф, який залишиться. У постачальника його можна змінити на місячний, сезонний, або квартальний. Змінити постачальника газу також можна в будь-який момент. Цим українці вже активно зайнялися і почали переходити до "Нафтогазу", у якого на сьогоднішній день найнижчі  тарифи.

Раніше експерти газового ринку розповіли, що тільки дві газові компанії на сьогоднішній день можуть гарантувати фіксовані тарифи, у всіх інших ціна на газ буде залежати від світових котирувань, які важко передбачити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ