Today.ua

“Жодних хвиль не передбачається“: у ЗСУ спростували чутки про черговий призов після Нового року

Мобілізація в Україні триватиме до 19 лютого. Незважаючи на чутки, що після Нового року почнуть набирати нову хвилю призовників, у Генштабі інформацію про це не підтвердили. За словами начальника управління штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача, жодних хвиль не було і  не буде.

Горбач додав, що призов відбувається чітко за планом Генштабу. Кількість громадян, яких закликають у рамках мобілізації, залежить від ситуації на фронті. Показники за кількістю особового складу планові, і найближчим часом ці плани збільшувати не збираються.

Він зазначив, що не варто очікувати після Нового року підвищення темпів мобілізації, оскільки потреби у цьому немає.

"Всі фактори, які впливають, давно враховані. І той фактор, що в Росії пройшла мобілізація, що за їхніми заявами було призвано від 200 до 300 тис. громадян, враховано. Зараз ми працюємо відповідно до плану, і жодних хвиль не передбачається" , - додав Горбач.

Минулого тижня заступник міністра оборони України Ганна Маляр говорила про те, що поки що публічно нову хвилю мобілізації в Україні не оголошують, але про це йтиме мова вже після Нового року. За її словами, настав час компенсувати втрати у військах, спричинених загибеллю українців або їхніми пораненнями. Також настав час провести ротацію тих військових, які перебувають на фронті ще з початку повномасштабної війни.

Раніше повідомлялося, з яких причин призовник може відмовитися від прийняття повістки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ