Today.ua

“Укрпошта“ підвищила тарифи на доставку пенсій в 20 разів

"Укрпошта" вимагає підвищити тариф на доставку пенсій з 60 до 100 грн. Остаточне рішення з цього питання буде прийнято 31 березня. Як відомо, середня ціна доставки однієї пенсії з 2004 по 2021 рік зросла з 3,12 грн до 60 грн, а це більше ніж в 20 разів.

За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, договір між Пенсійним фондом і "Укрпоштою" буде підписаний 31 березня. Лазебная також пообіцяла перевести якомога більше пенсіонерів на обслуговування в банки. Це може статися вже з 1 вересня 2021 року. Нововведення торкнеться всіх пенсіонерів, крім інвалідів першої групи, і тих, хто старше 80 років.

Глава "Укрпошти" Ігор Смілянський зазначив, що компанії доведеться скоротити понад 10 тисяч листонош, які розносять пенсії, коли Кабмін прийме постанову про переведення пенсій на карту.

"Зараз просто в черговий раз" Укрпошта "поставила ультиматум, що припинить доставку пенсій для 3,5 млн осіб. Але тільки через ультиматуми вирішувати це питання не можна. Частина з цих людей я можу попросити: давайте ми вас переведемо на банківську картку, пояснити її переваги. Але півтора мільйона з них - маломобільні і жителі сіл, де немає банків, що робити з ними? Треба домовлятися, шукати компроміс ", - додала Марина Лазебна.

Як відомо, "Укрпошта" не підвищуватиме тарифи на поштові послуги, такі як відправка листів і посилок.

Раніше повідомлялося, що "Укрпошта" звільнила начальника відділення Пирятинського району, який крав гроші місцевих громадян за комунальні платежі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ