Today.ua

“Укренерго“ скасувало графіки відключень світла: як довго це триватиме

В Україні станом на 13 лютого відсутній дефіцит електроенергії, тому "Укренерго" скасувало графіки відключень світла по областях. Однак споживання вже зростає, і перші на черзі, кому можуть планово вимкнути світло, мешканці Київської, Хмельницької та Житомирської областей.

Уникнути відключень світла вдалося завдяки кільком чинникам, але це не означає, що світло у будинках українців тепер буде постійно. Про це попередив директор ДПЕК Дмитро Сахарук.

За його словами, скасувати обмеження вдалося завдяки збільшенню генерації, зниженню споживання на вихідних, потеплінню, а також ремонту мереж.

При цьому залишається багато точок, які сильно постраждали в результаті обстрілів і які ще не відремонтовані повністю . Вони розташовані в Одесі, Києві, Київській, Харківській та Запорізькій областях.

За словами голови правління НЕК Укренерго Володимира Кудрицького, темпи відновлення енергосистеми на сьогоднішній день швидші, ніж її руйнування.

"Це все може змінитися звичайно ж, тому не розслаблятимемося. Але якщо все йтиме, як зараз, то все змінюватиметься на краще", - зазначив Кудрицький.

У разі похолодання споживання електрики може зрости. Тому енергетики припускають, що в деяких регіонах все ж таки доведеться вдатися до екстрених відключень електроенергії.

Раніше повідомлялося, що у приватних будинках українців встановлюватимуть домашні сонячні електростанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ