Today.ua

“Нафтогаз“ розповів, як українцям проведуть перерахунок за газ

У "Нафтогазі" повідомили, як проводиться перерахунок оплати за газ клієнтам компанії. Про це українцям розповіли на Facebook у відповідь на обурення клієнта, якому нарахували в платіжці більше суму, ніж потрібно було.

Так, клієнт "Нафтогазу" повідомив, що облгаз передав показники більше, ніж він використав насправді, і йому відповідно виставили рахунок за газ в два рази більше, ніж повинно бути за фактом.

"Нафтогаз" пояснив, що за облік і нарахування відповідає оператор ГРМ (облгаз). У тому випадку, якщо клієнт не згоден з нарахованими обсягами споживання, він може звернутися до облгазу і дати інші показники. Після того, як дані виправлять "Нафтогазу", клієнту проведуть перерахунок виплат, і в наступному місяці він заплатить за газ вже менше.

Щоб таких інцидентів не відбувалося, потрібно вчасно подавати показники лічильника за газ. Робити це потрібно з 1 по 5 число кожного місяця. Своєчасно подавши дані лічильника, споживач може бути впевнений, що платить саме за той об'єм газу, який використав. Найзручніше передавати показання лічильників через чат-бот "Нафтогазу" в Viber і Telegram. "Нафтогаз" в будь-який доступний час може перевірити інформацію за рахунком і надати клієнту відповідь по нарахуваннях. Для проведення перерахунку потрібно вказати свій номер особового рахунку та ПІБ власника в особистому повідомлення "Нафтогазу".

Раніше повідомлялося, що українці зможуть заощадити на нових річних тарифах, які з травня подорожчають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ