Today.ua

ПриватБанк збереже фіксований “картковий“ курс валют для українців за кордоном

ПриватБанк збереже курс конвертації гривні в іноземну валюту з банківських карток за межами України, за курсом НБУ. Незважаючи на те, що українським банкам дозволили встановлювати свій курс вище 29,2 грн/долар, у ПриватБанку вирішили не спекулювати на своїх клієнтах.

Член наглядової ради банку Роман Сульжик розповів, що фінустанова встановила верхню межу курсу валют, яка діяла до скасування Національним банком до зняття обмежень.

"Приват не змінив "картковий" курс і не збирається цього робити. Якщо інші банки вирішать підвищити курс, думаю, це лише призведе до збільшення кількості наших клієнтів", - додав член наглядової ради ПриватБанку.

Як відомо, з 21 травня Нацбанк дозволив банкам в Україні продавати валюту без обмежень курсу. Це означає, що банки мають право списувати кошти в гривні в українців за кордоном за завищеним курсом, тоді як до 21 травня курс при знятті коштів за кордоном не повинен був відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

При цьому Нацбанк вирішив залишити можливість зняття коштів за кордоном із валютних рахунків, відкритих в українських банках, у межах щоденного ліміту 100 тис. грн.

Нагадаємо, як голова monobank Олег Гороховський відреагував на рішення НБУ щодо встановлення "плаваючого" курсу долара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ