Today.ua

ПриватБанк запровадив два види платежів для клієнтів: що змінилося для власників банківських карток

ПриватБанк напередодні Нового року змінив умови надання деяких своїх послуг, про що повідомив клієнтам в SMS-повідомленнях. Зокрема, повідомляється, що нові зміни вносяться для приведення до відповідності законодавства України та законодавства Європейського Союзу.

Тепер усі перекази через ПриватБанк ділитимуться на дебетові та кредитні. При цьому, дебетові перекази – це оплата послуг банку (погашення кредиту, відсотків, комісія за обслуговування рахунку тощо), а кредитні перекази – це автоматичні оплати за послугою "Регулярні платежі" (товари або послуги, податки та внески, поповнення депозитів, оплата комуналки, послуги інтернет-провайдера, мобільного зв’язку тощо).

Для погашення заборгованості за кредитом, поповнення мобільного телефону чи плати за інтернет клієнти ПриватБанку можуть налаштувати регулярний платіж з фіксованою сумою у додатку Приват24. Після цього щомісяця з рахунку або картки буде списуватися необхідна сума, і вам не потрібно буде витрачати час на оплату.

Що саме зміниться для клієнтів ПриватБанку після нововведення, поки не зрозуміло, і чи вплинуть два види переказів на процес платежів. Але у банку зазначили, що усі права та обов’язки банку та клієнтів будуть  збережені у тому ж обсязі. Клієнтам не потрібно додатково звертатися до банку за роз'ясненнями. Якщо щось зміниться, їх про це повідомлять.

Нагадаємо, як працюватимуть ПриватБанк, Ощадбанк та інші банки на Новий рік та Різдво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ