Today.ua

ПриватБанк та Ощадбанк блокуватимуть гроші на картах клієнтів

Українські банки під час війни зняли ліміти на транзакції, але певні обмеження залишилися. Зокрема, перекази на суми вище 400 000 грн з карти на карту заборонені. Якщо отримував не надасть документів про походження коштів, то доступ до них він не матиме.

Без підтвердження джерела фінансування ці кошти доведеться спрямувати на допомогу ЗСУ, на благодійну допомогу на рахунок Міністерства соціальної політики, а також на купівлю військових облігацій. Рахунок користувача буде заблоковано.

Волонтерським організаціям дозволено робити перекази в іноземній валюті на закупівлю певних товарів на суму, яка у гривневому еквіваленті не перевищуватиме 400 000 грн. Ідеться про закупівлю військової амуніції та засобів для надання медичної допомоги.

Ліміти на зняття готівки у ПриватБанку та Ощадбанку залишаються незмінними від початку війни. Максимальна сума зняття готівкових коштів з картки ПриватБанку в банкоматі складає не більше 20 тис. грн протягом 3-х годин.

В Ощадбанку безкоштовна видача готівки здійснюється в мережі банкоматів у сумі до 10 000 грн (ліміт). За переведення у готівку коштів понад встановлений ліміт — комісія 1,0% + 5 грн.

Раніше ПриватБанк повідомив про великі фінансові збитки під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ