Today.ua

ПриватБанк перестав виплачувати проценти

ПриватБанк скасував нарахування процентів на кошти, що зберігаються на пенсійних картках українців. Відповідні повідомлення банк вже почав розсилати пенсіонерам. Про це заявив прес-секретар ПриватБанку Олег Серга.

Зазначається, що з 1 червня на пенсіонерів чекає нововведення. Їм будуть нараховувати не відсотки, а нададуть бонусну програму, в рамках якої громадяни, які отримують в ПриватБанку пенсію, отримають кешбек за свої витрати по карті.

За зберігання грошей на пенсійній картці Приватбанк нараховував пенсіонерам всього 4% річних, хоча свого часу все починалося з 12%. Набагато більше грошей пенсіонер буде отримувати з Кешбек, а не з депозиту.

ПриватБанк добре заробляє на облігації внутрішньої держпозики (ОВДП), звідки черпає кошти для видачі кредитів. Тому політика залучення депозитів стає неактуальною, тим більше зі сторони пенсіонерів. На сьогоднішній день оформити пенсійну картку в ПриватБанку можна, не виходячи з дому, за допомогою сервісу "Автоматичне призначення пенсії". Пенсія надходить на карту протягом години після перерахування грошей Пенсійним фондом. За допомогою пенсійної картки від ПриватБанку можна оплачувати комунальні платежі без комісії і знімати готівку без комісії у всіх банкоматах.

Більше половини українських пенсіонерів отримують пенсію в ПриватБанку. На другому і третьому місці серед банків для пенсіонерів - Ощадбанк і Райффайзен Банк Аваль.

Раніше повідомлялося, що ПриватБанк з 1 по 4 травня закрив усі свої відділення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ