Today.ua

ПриватБанк не віддає клієнтам гроші, нараховані у додатку “Дія“

Клієнти ПриватБанку скаржаться, що банк не віддає гроші, які нараховані їм в застосунку Дія за програмою єПідтримка. Такі скарги вже неодноразово з'являлись на порталі minfin.

Зокрема, клієнт під ніком AlexeyOdessit пише, що отримав від застосунку Дія повідомлення щодо зарахування йому 6500  гривень ще місяць тому. Однак відтоді гроші на його картці так і не з'явились. Неодноразові звернення до ПриватБанку результату не дали. Банк дає відписки, що, мовляв, не він є розпорядником коштів. І як тільки вони реально надійдуть, клієнт відразу їх отримає.

"Я Вам писав в особисті та на пошту листи з цим питанням: де підтримка - Ваш банк відповідає мені і в принципі всім, хто з такою проблемою зіткнувся, своєю черговою фразою про розпорядників, податкову… але дайте відповідь мені. якщо розроблений державою додаток пише що Гроші зараховані, а їх немає ... це що виходить - значить вони загубилися десь у кишенях банку?", - цікавиться клієнт.

Таких клієнтів, що не отримали обіцяні гроші за програмою єПідтримка, у ПриватБанку сотні, каже AlexeyOdessit. Вони по місяцю і більше не можуть отримати нараховані кошти, які їм зараз вкрай необхідні. Адже люди втратили роботу, а хтось і власний дім. І, можливо, ця невелика сума, виділена державою,  на сьогодні - їхній єдиний порятунок.

"Банк крутить гроші громадян України, щоб зрізати з цих грошей відсотки? Покористуватися... все одно до суду за 6500 ніхто не піде. Як це розуміти? Напишіть мені чітко - де обіцяні державою та президентом гроші, які вашому банку перерахувала держава і які не заплатив мені Ваш банк", - запитує чоловік.

ПриватБанк у своїй відповіді клієнту пише, що він не розпоряджається коштами, які надходять за програмою єПідтримка. Розпорядником цих грошей є Мінекономіки. І як тільки ці гроші надходять від міністерства, банк одразу зараховує їх на картки клієнтів.

"Наскільки ми бачимо, є деякі затримки у фінансуванні від Мінекономіки — потрібно почекати. Банк відразу зарахує після отримання фінансування", - зазначають у відповіді ПриватБанку.

При цьому є ще одна проблема – зі списком отримувачів державної допомоги. Державна податкова служба перевірила ці списки, і, як з'ясувалось, деякі підприємства і підприємці не мають права на отримання цієї виплати.

"ДПС після отримання заявок від громадян повторно зробила перевірку підприємств та вилучила ті підприємства, які не підпадають під критерії виплати — ви можете звернутись до Державної податкової служби за роз´ясненням", - зауважили в ПриватБанку.

Нагадаємо, деякі українці під час війни стали переходити з ПриватБанку на обслуговування в monobank. Зокрема, йдеться про фрілансерів, які почали віддавати перевагу саме необанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ