Today.ua

Проїзд у громадському транспорті знову подорожчає: у яких містах одна поїздка коштуватиме 12 гривень

Вартість проїзду в містах України протягом 2021 року зросла на 30%. У 2022 році проїзд продовжить дорожчати у низці міст. Зокрема, у Запоріжжі розглядають підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті з 8 до 12 грн за одну поїздку.

Найвищу вартість проїзду на сьогодні зафіксовано в Івано-Франківській області. Там квитки подорожчали з 6 до 10 грн., у Львівській області – з 7 грн. до 10 грн., у Донецькій – з 6 грн. до 9,5 грн. Найдешевше проїзд коштує у Херсонській та Сумській областях – 5 грн, а також у Волинській області – 4 грн. У Запоріжжі анонсували підвищення тарифів на проїзд від 2 до 4 гривень.

На сьогоднішній день одна поїздка для місцевих мешканців у маршрутці коштує 10 гривень.

Водії називають роботу транспорту у місті збитковою, тому наполягають на підвищенні тарифів. Підвищення вартості проїзду вони обгрунтовують подорожчанням палива та природного газу. Крім того, водії, кількість яких значно скоротилася, незадоволені рівнем зарплат.

Місцеві жителі Запоріжжя, у свою чергу, залишаються незадоволені обслуговуванням та станом громадського транспорту, тому проти підвищення тарифів. У місті нещодавно відмовилися від найнепопулярніших тарифів (№7, №13, №90, №93) і скоротили кількість транспорту на 14 міських маршрутах. Прогнозується, що вартість проїзду у місті підвищиться до 10-12 гривень вже найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що влада Києва оголосила про намір підвищити вартість проїзду в громадському транспорті до 20 гривень за одну поїздку. Підвищення тарифів було перенесено на закінчення опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ