Today.ua

Прогноз погоди на червень 2023: синоптики розповіли, яким буде перший місяць літа в Україні

Літо вже не за горами. Синоптики прогнозують, що червень в Україні буде теплим. Очікується, що опади будуть у межах норми, і ніяких температурних рекордів не очікується.

В Укргідрометцентрі зазначають, що середня місячна температура у червні буде від +18 до +23 градусів тепла. У горах буде прохолодніше від +15 до +19 градусів. Такі температурні показники на 1-1,5 градусів вищі за норму для цієї пори року.

Місячна кількість опадів у червні очікується 49-90 мм, у Карпатах та Прикарпатті традиційно більше – 117-171 мм. Це також у межах норми, зазначають синоптики.

У Києві в червні очікується тепла погода. Температура вдень коливатиметься в межах +20...+26 градусів, лише наприкінці місяця до столиці прийде спека, яка підніме стовпчики термометрів до +28...+29. Опади будуть помірними, загалом у червні у столиці очікується 15 дощових днів.

У південних областях країни в червні очікується переважно суха та сонячна погода. В Одесі в середині місяця денна температура коливатиметься в межах +21...+24 градусів, а з 16 числа підніметься до позначок +26...+30 градусів. Значних опадів в Одесі першого місяця літа не передбачається. Лише у середині червня пройдуть помірні дощі. Литиме п'ять днів поспіль – з 17 по 21 червня.

У західних областях опади у червні будуть часто, особливо у Львові. Там синоптики передають середню місячну температуру на рівні +21...+23 градусів, проте будуть і прохолодніші дні, коли стовпчики термометрів опустяться до +16...+18. Наприкінці місяця проясниться, і липень у Львові розпочнеться сонячною та навіть спекотною погодою.

На сході країни температура повітря в червні плавно змінюватиметься, піднімаючись з +19 на початку місяця до +29...+30 в останніх числах. Зокрема, у Харкові дощі йтимуть майже щодня. У Дніпрі опади будуть помірнішими. Температура повітря у червні в середньому буде від +20 до +24 градусів. З 24 червня стовпчики термометрів піднімуться до +30 градусів.

Раніше повідомлялося, якою буде погода в Україні цього тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ