Today.ua

Постачальники оприлюднили тарифи на газ для населення з 1 березня: у кого дешевше

Постачальники газу озвучили українцям ціни на "блакитне паливо", які стануть актуальними з 1 березня. У зв'язку із дією мораторію на підвищення тарифів під час війни, вартість річних тарифних планів залишається незмінною.

Вартість газу для побутових споживачів у березні коливатиметься від 7,70 до 9,99 грн за кубометр. Свої послуги українцям, як і раніше, пропонують 9 постачальників.

У п'яти газових компаній кубометр газу коштує дешевше за 8 грн:

До кінця квітня 2023 року клієнти цього постачальника можуть підключити акційний тариф "Чорна п'ятниця", та сплачувати за газ всього 7,699 грн за кубометр.

Ціна на газ у чотирьох інших постачальників складає від 8,20 до 9,99 грн за кубометр.

 

На сьогоднішній день близько 98% українських побутових споживачів газу є клієнтами Газопостачальної компанії "Нафтогаз України". Їхній тариф на газ залишається фіксованим - 7,96 грн за кубометр.

У мережі часто з'являється інформація, що після завершення опалювального сезону газ почне дорожчати. Однак поки що офіційних підтверджень цих даних немає. Представники влади, навпаки, спростовують домисли і обіцяють, що Україна стане незалежною від імпортних поставок газу – для цього є всі передумови.

Раніше повідомлялося, у яких випадках українці можуть отримати компенсації за незаконне відключення газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ